ILLUSTRATION MY WORK

THE GARDENER | ALBUMBORÍTÓ TERV

2018-04-09
boritojpg

Korábban már meséltem róla, hogy a férjem, Varga Dániel jazz zenészként tanul Grazban – idén készíti a diploma albumát, amelyet perpillanat még nem tudok Nektek megmutatni, de az albumborítót, amelyet én készítettem, már igen! Azt hiszem mondanom sem kell, hogy mekkora öröm volt számomra ezen a grafikán dolgozni – Dani teljesen szabad kezet adott a megálmodásában, ami elég nagy boldogság volt (általában a megrendelőknek határozott elképzelésük van arról, hogy mit szeretnének látni végeredményül, ami persze nem jelent gondot, de néha igazán jól esik, ha rám bízzák az egész feladatot :)).

A lemez a The Gardener címet viseli, és az egész albumon véghúzódó, kertes-növényi-biológiai metaforán keresztül azt a kérdést teszi fel, hogy tud-e egy zenész úgy játszani, tud-e úgy üzenetet közvetíteni dallamokon és hangokon keresztül, hogy az végül több lesz, mint zene, esetleg össze tudja-e kapcsolni az embereket a természetfelettivel, Istennel? Ez így hirtelen, és ennyire röviden kicsit bonyolultan hangzik (főleg a kertes része miatt), de én rettentő inspirálónak tartom ezt a gondolatot, számomra rendkívül izgalmas kérdéseket vet fel a téma. A borító is erre reflektál – a növényeken visszaköszön az album szimbolikája; a sárga korong a szentséget jelöli, mint a régi szentképeken, ikonokon, azonban a neon színek mindent kicsit idézőjelbe tesznek, beemelik a mai, modern világunkat.

Ha kíváncsiak vagytok Dani zenéjére, akkor az egyik bandáját, a Moped Loewen zenekart ide kattintva követhetitek instagramon, vagy a honlapjukon hallgathatjátok meg a dalaikat, Danit instagram oldalát pedig itt találjátok.

dani_cover_front_small
dani_cover_back_small
danielvarga_cd

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply