ILLUSTRATION SPIRIT & SOUL

5 TIPP AZÉRT, HOGY IGAZÁN BOLDOG LÉGY EGYEDÜL

2018-03-18
divatillusztráció

Az egyedüllétet, szingliséget a legtöbb ember negatívumként (micsoda eufemizmus, inkább borzasztó kínként) éli meg. Mielőtt találkoztam a férjemmel, éveken át szingli voltam, és … őszintén? Úgy éreztem, hogy mindaddig, amíg nem találkozom a nagybetűs ővel, egy váróteremben kuporgok, míg mindenki más vidáman éli az életét.

Egyébként sokszor vagyunk így, Te se tagadd, sosem tudunk örülni annak az élethelyzetnek, amelyben éppen vagyunk. Mindig úgy érezzük, hogy ami előttünk van, az majd sokkal izgalmasabb lesz – akkor fog igazán elkezdődni az életünk, ha meglesz az az új munkahely, az a szuper lakás, az a igazi társ, a kisbaba, az autó… Nos, elég hamar rájöttem, hogy nem búslakodhatom sokáig egy olyan dolog miatt, amin nem tudok változtatni (meg úgy egyébként se), igenis el kell kezdenem élni az életemet, és meg kell találnom minden napban a szépséget akkor is, ha épp nem úgy történnek a dolgok, ahogy én azt előre elképzeltem, vagyis ha épp nincs mellettem valaki, akivel megoszthatnám az élet apró örömeit.

Annak ellenére, hogy már megtaláltam a párom, és hogy már tudom, a legjobb dolog ami történhetett velem, az az volt, hogy néhány évig egyedül voltam, még nem felejtettem el, hogy milyen szörnyen magányos tud lenni az az időszak, amíg az ember keresi a társát. Épp ezért írom most ezeket a sorokat – tudom, hogy mennyi egyedülálló lány olvassa a bejegyzéseimet, és arra gondoltam, hogy ha már egyikőtöket egy kicsit bátorítani tudom, már megéri felvetni ezt a témát! Szóval, íme pár rövid tipp, hogy ne csak átvészeld, hanem a legtöbbet hozd ki abból az időszakból, amit egyedül töltesz! :)

 1. TÖLTS SOK IDŐT A BARÁTAIDDAL ÉS A CSALÁDODDAL! Ez az időszak a legjobb arra, hogy új kapcsolatokat szerezz, illetve, hogy megerősítsd az ismeretségeidet. Mert amikor majd egy belépsz egy kapcsolatba, sokkal nehezebb lesz időt találnod arra, hogy a barátaiddal is találkozz, programokat szervezz. Erre persze leginkább akkor jöttem rá, amikor az összes barátnőm elköteleződött, és inkább a párjával töltötte a szabadidejét, mint velem – ebben a helyzetben még magányosabbnak éreztem magam, mint előtte. Azonban ez “kényszerített” arra, hogy megpróbáljak új barátokat szerezni, így végül rengeteg csodálatos, új lánnyal ismerkedhettem meg, akikkel ma egy fantasztikus, erős kis gangünk van, és akikkel még a rohanó hétköznapok és a távolság ellenére is tudjuk tartani a kapcsolatot.
 2. LÉPJ KI A KOMFORTZÓNÁDBÓL, és szervezz programokat! A barátokkal, családdal töltött programok – főképp azok, amelyek egy kicsit kilöknek a komfortzónádból – feltöltik a szíved minden kis zegzugát. Ha van valami, amit mindig is szerettél volna megtenni, olyan hobbi, amit mindig is ki akartál próbálni, például jelentkezni egy tánctanfolyamra, jogosítványt szerezni, utazni, elmenni egy felolvasóestre…. akkor azt tedd meg!
 3. ISMERD MEG ÉS SZERESD ÖNMAGAD – ez így elég naptáridézetesen hangzik, de létfontosságú. Amellett, hogy a barátaiddal sok időt töltesz, ne hajszold a társaságukat és ne félj egyedül lenni. Szánj időt saját magadra, olvasd el a könyveket, amelyeket mindig is szerettél volna, vidd el magad sétálni, egy kiállításra, menj el egyedül is a koncertre, színdarabra, amelyre kíváncsi vagy. Persze ezeket az élményeket szuper társaságban, másokkal is megosztani, azonban meglátod majd, hogy egyedül még inkább át tudod élni ezeket az programokat. Ha a saját társaságodban nem unatkozol, hanem teljesnek érzed magad és boldog vagy, akkor a szerelmeddel is az leszel.
 4. TEGYÉL A CÉLJAIDÉRT – akármik is legyenek ezek a célok, kezdj el lépéseket tenni feléjük. Ha a fenti tippnek köszönhetően elég időt töltesz a saját gondolataiddal, akkor hamarosan rá fogsz jönni arra is, hogy milyen életet szeretnél élni, melyek azok a dolgok, amik igazán fontosak a számodra, és melyek azok a célok, amiket szeretnél elérni. Ez a tökéletes idő arra, hogy tanulj és fejleszd magad, hogy elkezdj dolgozni a karrieredért (még akkor is, ha nem vallod magad karrieristának!).
 5. SEGÍTS MÁSOKNAK – ne csak önmagaddal foglalkozz, hanem nézz szét a környezetedben, hol tudnál segíteni? Legyen az bármilyen apróság, vagy önkéntes munka egy szervezetnél, ha segítesz másokon, az garantáltan örömmel fog betölteni, így ez a tevékenység dupla haszonnal jár! :)

Klisé, de ne vesztegesd az idődet azzal, hogy szomorkodsz (bármi is hiányzik éppen most az életedből), hanem kezdj el igazán élni, kezdj el tenni azért, hogy egyedül is elégedett, teljes és boldog legyen minden napod. <3 :)

*Az illusztrációt én készítettem.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply hajni 2018-03-18 at 18:07

  Nagyon sokat segítettél ezzel a bejegyzéssel :) Köszi

  • Reply Larinne - Rebeka 2018-03-20 at 10:09

   én köszönöm, hogy írtál :) nagyon-nagyon örülök, hogy tetszett, és hogy segíthettem egy picikét! <3

 • Reply Brigi 2018-03-20 at 18:12

  Teljesen igazad van. Köszönöm! Ez most igazolt abban, hogy jól csinálom! :)

 • Reply Debi 2018-03-25 at 21:49

  Most bukkantam rá erre a bejegyzésre, és nagyon tetszettek a tippek, meg hogy ilyen őszintén írtál erről a témáról :) köszi

 • Leave a Reply