MY PHOTOS TRAVEL

TRAVEL DIARY | LONDON – SHOREDITCH

2018-02-06

Nem dicsekedhetem azzal, hogy annyira jól ismerném Londont – hiszen összesen csak pár napot töltöttem ebben a nyüzsgő városban – de mindabból amit eddig láttam, Shoreditch volt rám a legnagyobb hatással. Azt hittem, hogy a pasztellszínű Notting Hill, a piros telefonfülkék, vagy a Soho környéke fog elbűvölni a leginkább, de Shoreditch hangulata semmi máshoz nem fogható, ahol eddig jártam.

Ha egy szóval kéne jellemeznem ezt a környéket, azt mondanám, hogy “überkúl!” (felkiáltójellel!), és amellett, hogy valószínűleg sosem tudnék itt élni (ennél romantikusabb a lelkem), ezek az utcák olyan tömény és inspiráló vizuális élményt nyújtottak, amelyet még sehol máshol nem tapasztaltam. Kicsit koszos, kicsit lerobbant, kicsit sötét, de mindezek ellenére (vagy épp ezért) vonzza a művészeket, a design és a divat világában dolgozókat, és a kis utcákon sorra nyílnak a menőbbnél menőbb indie márkák apró üzletei, vintage boltok, fantasztikus kávézók, éttermek, és loft hatású irodák.

Szóval ha legközelebb Londonban jártok, akkor semmiképpen se hagyjátok ki ezt a környéket – főképp, mert bár zsúfolva van emberekkel, turisták hömpölygő tömegétől nem kell tartani. Annál inkább számíthattok rengeteg színes, hatalmas falfestményre, csodás enteriőrökre, vagány ruhaboltokra, és fantasztikus ételekre…

Itt is van néhány hely, amit érdemes meglátogatnotok, ha errefelé vennétek az irányt:

Attendantcsodás kis kávézó/reggeliző, tele kedves növényekkel és zöld csempével, alább láthattok is képeket róla | Le Labo – a kozmetikai cuccokat áruló, minimalista márkának is van itt egy kis üzlete | Labour and Wait – egy vasedényeket és háztartási eszközöket, meg más apró termékeket, például noteszeket vagy bajuszápoló szereket forgalmazó, kis üzlet, NAGYON cuki | Modern Society – csodásan berendezett szuper ruhabolt, indie magazinokkal és kis kávézóval | Brick Lane Bookshop – csudijó könyvesbolt | Albion – ennél szebb zöldségest még sose láttam | The Culpeper – a legvagányabb és legcoolabb rooftop bar, valami elképesztően szuper New York-like tetőterasszal | Z hotel és Ace hotel – fantasztikus hotelek vagány enteriőrrel

shoreditch-blogger-64


shoreditch-blogger-39
shoreditch-blogger-41
SAMSUNG CAMERA PICTURESshoreditch-blogger-63
shoreditch-blogger-61
shoreditch-blogger-60
shoreditch-blogger-43
shoreditch-blogger-29

shoreditch-blogger-27
SAMSUNG CAMERA PICTURESshoreditch-blogger-68

shoreditch-blogger-44
shoreditch-blogger-50
shoreditch-blogger-48
shoreditch-blogger-49
shoreditch-blogger-51
shoreditch-blogger-52
shoreditch-blogger-53
shoreditch-blogger-56
shoreditch-blogger-57
shoreditch-blogger-54
shoreditch-blogger-55
shoreditch-blogger-40shoreditch-blogger-31

shoreditch-blogger-32
shoreditch-blogger-33
shoreditch-blogger-34 shoreditch-blogger-36
shoreditch-blogger-38
shoreditch-blogger-58

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply katacita 2018-02-06 at 12:44

  Nagyon tetszik ez a fotónapló, annyira jó az a kép rólad az ablakban! :)
  Sokszor voltam már Londonban, de az utolsó látogatás elég régen történt, akkor még nem annyira az aktuális helyi menő helyeket kerestük, valahogy más volt az utazási filozófiánk (vagyis leginkább nem volt:D), de már gyűjtöm a helyeket egy következő londoni kiruccanás esetére, hát most Shoreditch is felkerült a listára, imádnám!

  • Reply Larinne - Rebeka 2018-02-06 at 14:29

   Köszi Kata! <3 Haha, nekem viszont a hagyományos látványosságok közül maradt ki jó sok - kezdve a Buckhingam Palacetól a London Eye-ig... Szóval még nekem is vissza kell térnem! :)
   mindenképpen nézd majd meg ezt a negyedet, már csak pár órára is érdemes arra sétálni, nagyon izgi az atmoszféra!

  Leave a Reply