SPIRIT & SOUL

2018, HERE I COME!

2018-01-01
illusztracio3

Nagyon szeretem az év első napját – mindig sokkal jobban várom, mint a szilveszter éjjelt. Számomra az év utolsó estéje mindig inkább az elmúlásról szól, és hiába vagyok a legjobb barátaim vagy a családom körében, hiába szervezünk szuper programot az évbúcsúztatásra, a körülöttem levő világ bennem akkor is bús érzéseket kelt. A pillanatok alatt szertefoszló tűzijátékok, vagy a soron következő buliba botorkáló, kiabáló fiúk és lányok (akik többet reméltek ettől a különleges éjszakától) engem mindig elszomorítanak.

De január elseje mindig reménnyel tölt el, az egész város megnyugszik, az utcákon egy lélek se jár – és tudom, hogy nagy klisé, de ez a mindent beburkoló csend végre alkalmat ad arra, hogy én is megálljak és átgondoljam az előző évemet, és elmerengjek azon, hogy mit is szeretnék elérni a következő hónapokban, milyen irányba szeretném, ha fordulna az életem. Ahogy ma reggel ezen töprengtem, az jutott eszembe, hogy bár nincsenek nagy fogadalmaim, vagy rendkívüli ötleteim arra nézve, hogyan élhetnénk jobban, egyszerűbben, teljesebben, mégis szeretném megosztani Veletek azokat a gondolatokat, amelyek az utóbbi időben, illetve a mai napon foglalkoztatnak, mert szeretnék Veletek együtt gondolkodni a jövőről. Kíváncsi vagyok arra, hogy Ti hogyan szeretnétek jobbá tenni a következő éveteket, milyen elhatározásaitok vagy esetleg tanácsaitok vannak mások számára – nekem mindig erőt és inspirációt ad az, ha meghallgathatom mások történeteit, főképp, ha olyan rokonlelkekkel beszélgethetek, mint amilyenek Ti vagytok :)

Sok-sok elmondhatatlanul csodálatos dolog történt velem az elmúlt évben (például feleségül vett a szerelmem, akivel most együtt élek egy édes kis lakásban Grazban), és nagyon hálás vagyok minden áldásért, ami körülvesz, de az is igaz, hogy a sok öröm mellett az utóbbi 3 évben rettenetesen fáradtnak, sokszor unottnak és nyugtalannak éreztem magam. Megállás nélkül dolgoztam, a nap összes percét igyekeztem hasznosan tölteni, mert azt hittem, ezáltal tudok majd előbbre lépni. Aztán arra jutottam, hogy biztosan csak pihenésre lenne szükségem ahhoz, hogy újra visszanyerjem a régi erőmet. Megpróbáltam többet pihenni, kicsit engedékenyebbnek lenni magammal szemben, de a fentebb említett, negatív érzések mégiscsak bennem maradtak. Igazából ezekben a csendesebb, Graz-ban töltött hetekben döbbentem rá, hogy mi is lehet az igazi problémám: folyton rengeteg projekt, ötlet és terv kavarog a fejemben (amelyek megvalósításához több élet is kevés lenne) miközben a megélhetés miatt nap mint nap más és más munkákon dolgozom. Rájöttem, hogy igazából céltalanul sodródom ide oda, egyik munkától a másikig, egy régi ötlettől egy újabbig, majd vissza, mindent akarok egyszerre, amire nyilvánvalóan nincs (és sose lesz) kapacitásom. Voltatok már hasonló helyzetben?

Mindig is céltudatosnak, következetesnek és összeszedettnek ismertem magam, így elég nagy pofon volt rájönni arra, hogy tulajdonképpen cseppet sem vagyok az – az utóbbi éveimet ide-oda kapkodással és kósza projektekkel töltöttem, de a sok munka és ötlet mögött igazából sejtelmem sem volt, mi az, amire igazán vágyom, hogy miért is dolgozom, és mit is szeretnék csinálni a következő éveimben. Persze nem baj, hogy így alakult, mert sokat tanultam a helyzetből, de mivel nem láttam a következő lépést, kicsit kétségbe is estem.

Nem kellett volna – ahogy lassan sorra vettem minden projektet és ötletet, szépen, finoman végül mégiscsak kirajzolódott előttem, hogy mivel szeretnék foglalkozni a következő években. Még most is homályos a kép, de az irányt már látom, és ez olyan erővel, izgalommal és lelkesedéssel tölt el, amit már régóta hiányoltam a mindennapjaimból. Rengeteget kell tanulnom, fejlődnöm és dolgoznom, hogy elérjem, amit szeretnék, de egy szemernyit sem bánom, és az sem baj, ha végül mégsem vagy másképp sikerül – a lényeg, hogy most igyekszem majd nem szem elől téveszteni a céljaim.

Emellett persze vannak apróbb dolgok is, amiken változtatni szeretnék ebben az évben – például egészségesebben étkezni, rendszeresen edzeni és mozogni, vagy rendet rakni (és tartani…) és kiszórni minden olyan tárgyat, amelyre nincs szükségem. Például elkezdtem rendszerezni a mobilomon és a számítógépemen tárolt fájlokat és fotókat (borzasztó, hány giga szemetet őrizgettem!), és már most úgy érzem, hogy nagyobb tisztaság és rend vesz körül, ami hihetetlenül inspiráló.

És van még valami: bár eddig sem hanyagoltam el a szellemi életem, ebben az évben szeretnék sokkal többet foglalkozni Istennel, több időt tölteni Vele. Mert bármi is történjék, bárhol és bármilyen helyzetben is legyek, egyvalami egészen biztos – az, hogy Vele minden sokkal egyszerűbb, Vele minden sokkal békésebb, és ha benne bízom, akkor minden rendben lesz.

És Nektek milyen elhatározásaitok, vagy tanácsaitok vannak 2018-ra? Várom őket kommentben! :) 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rachel 2018-01-01 at 20:09

  Kedves Rebeka,
  mindig öröm olvasnom az őszinte szavaidat, és ez most is nagyon elgondolkodtató bejegyzés. :)
  Azt hiszem kell az embernek a változatosság, de valóban a nyugalmat és pihenést sem vonhatjuk meg. Mindenki életében vannak különböző korszakok. Néha az kell, hogy a kezed, máskor meg, hogy a gondolataid legyenek lefoglalva. Tényleg nem könnyű megtartani az egyensúlyt… ://
  Annyira sok mindenre döbbentem rá én is ebben az évben! Nem voltak igazi céljaim. Évek óta úgy éreztem, hogy céltalan az életem, és én nem a sok tennivalóval éreztem magam sodortatva, hanem azzal a életritmussal, melyet az évek alatt a családomban megszoktam. Azt hiszem most “nőtt be a fejem lágya” igazán, mert már találtam olyan célokat, melyeket érdemes elérnem. Melyek nem ellenkeznek a hitemmel, a meggyőződéseimmel, s amelyek növelik bennem a kitartást, és más kifejlődésre, megerősödésre váró tulajdonságokat. Ez viszont tényleg nem megy egyedül. Sokszor nehéz kiengednem a kezemből az oly görcsösen és lelkesen tartogatott álmokat (még a megvalósulásuk kezdeti mozzanatainál is), hogy elfelejtem, mi a valódi célja a létemnek ebben a világban.
  Kívánom, hogy Vele sikeresen tudd venni az akadályokat ebben az évben is, és sok-sok örömöt és kalandot kívánok! Továbbá ne aggódj. Azt hiszem mindenkinek vannak számára megdolgozandó részek az életében.
  Nagyon jó volt olvasni és nézegetni ezeket a szorgalomra buzdító bejegyzéseket egész évben. Ne hagyd abba! 😉 :)

  Üdvözlettel és szeretettel,

  Rachel

  • Reply Larinne - Rebeka 2018-01-12 at 15:38

   Kedves Rachel, annyira drága vagy, köszönöm szépen ezeket a kedves és inspiráló szavakat! <3 én is kívánom Neked, hogy a következő években arra haladjon az életed, amerre szeretnéd, az igazi céljaid felé! :) sok örömöt, boldogságot és sikert 2018-ra és utána is 😉 :*

 • Reply Nikolett Gyaraki 2018-01-01 at 20:32

  Rebeka, a tiéd az egyik (de az is lehet, hogy a) kedvenc magyar blogom. <3 Szeretem az Instagram oldaladat is, nagyon inspirálóak a tartalmaid.
  Nem tudtam, hogy te is Istenben hiszel és a mindennapjaid része, de örülök ennek a közös pontnak is. :)
  Sok jót, boldogságot és áldást kívánok neked 2018-ra. :*

  • Reply Larinne - Rebeka 2018-01-12 at 15:35

   Köszönöm Niki <3 nagyon kedves vagy, én is sok boldogságot, sikert és áldást kívánok Neked az új évre :) :*

  Leave a Reply