MY PHOTOS TRAVEL

TRAVEL DIARY | OMIS

2017-10-17
omis-travel-blog-61

Eddig még sosem jártam Horvátországban, ezért amikor a nászutunkat terveztük, rögtön szóba került, hogy Dani egyik kedvenc kis városkáját, a hegyekkel körülvett Omist látogassuk meg. Azért is szeretném Veletek megosztani ezeket a fotókat, mert ha már most a jövő nyári vakációról álmodoztok, kristálytiszta, szikrázóan türkiz tengerpartra és egy kedves kis városkára vágytok (a közelben csodálatos látnivalókkal), akkor érdemes továbbgörgetnetek, hátha tudok tippeket adni a következő úticélhoz! :)

Ami nekem a leginkább tetszett Omisban, az a meseszép tengerpartja – a városka mellett végighúzódik egy gyönyörű, eldugott, sziklás partszakasz. Mivel a város főstrandjával ellentétben itt sosem volt tömeg, csak egy-két család fürdött mellettünk, tényleg ideális volt a pihenésre. A városban igaz, nem sok látnivaló van – a szép kis óvároson és egy kilátón túl nincs sok bebarangolnivaló nevezetesség, azonban a közelben számtalan csodás helyet lehet felfedezni. Split a helyi busszal mindössze fél órányira van, így oda többször is átruccantunk (bejegyzés hamarosan :) ), illetve egy magyar utazási iroda (Active Holidays Croatia) több szuper programot is ajánlott, amelyeken ha ott jártok, tényleg érdemes részt venni. Az egyik egy hajókázás volt az egyik közeli, szintén mesés tengerparttal rendelkező szigetre, a másik pedig egy buszos kirándulás volt Dubrovnikba, a városba, amely már évek óta rajta volt a listámon. Mondanom sem kell, hogy csodálatos volt, és már készítem is a bejegyzést róla, de előbb pár fotó Omisról, és a kis szigeten, Bol városában tett látogatásunkról!


omis-travel-blog-40
omis-travel-blog-58
omis-travel-blog-52
omis-travel-blog-59
omis-travel-blog-62
omis-travel-blog-60
omis-travel-blog-65omis-travel-blog-43omis-travel-blog-46
omis-travel-blog-47
omis-travel-blog-48
omis-travel-blog-69
omis-travel-blog-70
omis-travel-blog-20
omis-travel-blog-37
omis-travel-blog-22
omis-travel-blog-23
omis-travel-blog-24

omis-travel-blog-34
omis-travel-blog-32
omis-travel-blog-28
omis-travel-blog-29
omis-travel-blog-27

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Zsófi 2017-10-23 at 08:50

    Mi nemrég jártunk a Balkánon (többek között Dubrovnikban is), hasonlóan csodás kis parti városkákban, teljesen beleszerettem! Omis is igazán gyönyörű lehet a képek alapján. 😍

  • Leave a Reply