FASHION MOSTANÁBAN MY PHOTOS

MOSTANÁBAN #2

2017-06-18
budapest-breakfast

Régóta nem készítettem új bejegyzést, annyira zsúfoltak voltak a napjaim, viszont most itt van rengeteg fotó az utóbbi heteimből! Mostanság jártam két csodás új üzletben, ettem az OhMyGreen-ben, hatalmasakat kacagtam Elle Fanning legyezős videóján, és a poszt végén azt is meghallgathatjátok, hogy mit hallgatok én az utóbbi időben. Kétszóval, alliterálva: kedvencek a közelmúltból!

1.Mostanában többször is ebédeltem az OhMyGreen szuperfood bárjában – a Petőfi Sándor utcában található “gyorsétterem” egészséges falatait mindenféle ételre érzékenyek is megkóstolhatják, illetve azoknak is ajánlom, akik szeretik a különböző juice-okat, gyümölcsös krémeket, müzliket, különlegességeket (merthogy meghatározó alapanyagaik közé tartoznak a olyan, újonnan hihetetlenül népszerű hozzávalók mint az acai, chia vagy goji bogyó….). Bevallom, én leginkább az édességeiket szeretem, mert amellett, hogy szépségesek, az ízük is elképesztő, biztos vagyok benne, hogy a fehércsokis fánkjuk a világ legfinomabb fánkja!

OhMyGreen
Budapest-reggeli
OhMyGreen-budapest2. Mostanában nagyon-nagyon ritkán jutok el sajtóeseményekre, de a Cinq Filles új (és egyben első) üzletének megnyitója annyira csodásnak ígérkezett, hogy nem tudtam kihagyni. Az eddig csak budapesti és bécsi reptereken árusított magyar “szuvenírek” most a Paulay Ede utcában, egy virágmintás tapétával ellátott és halvány rózsaszínben tündöklő, bájos boltocskában is a polcokra kerültek. Nemcsak akkor érdemes betoppanni, ha egy külföldi ismerősödnek keresel különleges szuvenírt – a gyönyörű, pasztellszínű dobozokba csomagolt édességek minden alkalomra kiváló ajándéknak bizonyulhatnak. Ha a környéken jársz, mindenképpen nézz be hozzájuk, mert a kis üzlet hangulata elbűvölő (és a változatos cukorkákat is megkóstolhatod! :) ) Most pedig íme, rengeteg fotó, amelyet a megnyitón készítettem – az egyik képen Brigi és Zsófi szupercuki blogger-barátnőim láthatók, én pedig egy F&F felsőt viselek, amit azért is jegyeznék meg így külön, mert már évek óta kergettem egy ilyen görögös, fehér-alapon-kékkel-hímzett felsőt, mindeddig hiába – de ez a darab végre minden szempontból tökéletes, szóval elég boldog vagyok tőle!

CinqFilles-Budapest
budapest-souvenir
fashionblogger-budapest
midcentury-design-budapest
Budapest-postcard
budapest-souvenir
cinqfilles
edited (1 of 18)
balloons-budapest
divatbloggerek
millenial-pink-budapest
edited (2 of 18)
edited (18 of 18)
edited (12 of 18)
sissi
edited (14 of 18)

3. Biztosan sokan láttátok már az alábbi Vogue által készített kis videót – de akkor is muszáj megosztanom, főképp, mert még huszadszorra is épp olyan mulatságos, mint először. A kisfilm főszereplője a tündéri Elle Fanning, akire természetesen most is a legszebb designer ruhákat aggatták, a látvány, és a storyline pedig nagyon Wes Andersonos. A cselekmény roppant egyszerű, mindössze egy szójáték Elle Fanning nevével (a Fanning azt jelenti, hogy legyezni), de annyira vicces (főképp a leányzó miatt), hogy nem lehet vele betelni.

 

4. Egy új designer és vintage üzlet nyílt a Deák tér mellett! A Hababa store-ban megtaláljátok olyan tervezők munkáit, mint a Je Suis Belle, vagy a Konsanszky, de kisebb márkák ruhái közül is válogathattok (pl Pamut Apparel, Vetlényi Alma). Ami nekem nagyon szimpatikus, hogy egy színes, tarka-barka, vidám válogatást kínál az üzlet, köztük olyan tervezőkkel, akiket eddig még nem ismertem, illetve a vintage darabok abszolút barátságos áron szerezhetők be. Ja, és az üzlet workshopok színhelyeként, és kiállítótérként is üzemel – most Vetlényi Zsolt festményeiből láthattok egy mini kiállítást és néhány printje is megvásárolható (igen, ő Alma apukája :) ).

Hababa-store
hababa-budapest
pamut-apparel
budapest-designer-store
jesuisbelle-budapest
alma-vetlenyi
edited (16 of 19)
edited (18 of 19)
edited (12 of 19)
edited (13 of 19)
edited (10 of 19)
edited (14 of 19)

5. Ti mikor láttátok utoljára a Grease-t? Én lehetetlenül régen, pedig nagyon szeretem – ahogy a főcím-zenéjét is. Amióta meghallottam Flo Morrisey és Matthew E. White feldolgozását, ez szól a hangszóróimból, annyira tetszik! Ha van kedvetek megmártózni egy kis nosztaliga hullámban, akkor hallgassatok bele! :)

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sára 2017-06-18 at 12:33

  Hát ami ott lóg azon a kis toppon 15990 ft nem túl barátságos. :) Nagyon szép ruhák, de nekem csalódás, megint egy magyar dizájner bolt a külföldiek pénztárcájának. Érthető, hogy rájuk lehet ilyen helynek apellálni, de szívesen vennék magyar tervezőktől ruhát, ha kicsit barátibb áron lenne, ahogy a Zoe Phobic márka tulajdonosa, Szimon Ágnes Nóra mondta, miért kérjen el annyi pénzt a táskáiért, amennyit nyilvánvalóan nem érnek.
  Viszont a poszt nagyon kellemes. :) Ha esetleg kisebb, kicsit barátibb árú dizájnerekről, helyekről is lehetne olvasni, az nagyon szuper lenne. Kissé ez az Oh My Green is egy olyan hely, ami aránytalanul sokat kér némi salátáért, még ha az szép meg jó minőségű is.
  Nagyon szeretem a blogod, csak azért írom ezt, mert igazából “kár” olyan helyekről írni magyar közönségnek, amik nem feltétlen magyarokat céloznak meg, vagy belőlünk az igen kicsiny, jó módú réteget.

  • Reply szenderita 2017-06-19 at 12:28

   Kedves Sára!
   Látom, hogy nem jártál még a HABABÁban, mert akkor tudnád, hogy 2000-3000 Ft-os ruhákkal is tele van a szuper boltocska. Persze a designer darabok drágábbak, de azok egyedi készítésűek és tervezésűek, úgyhogy azok nem lehetnek turkáló árúak. Én nagyon örülök a boltnak. Szerintem látogasd meg, kellemesen fogsz csalódni.
   :)

  • Reply ICA 2017-06-26 at 09:03

   Én voltam ott pont hétvégén és vegyes a kínálat, a vintage cuccok tényleg nagyon jó áron vannak, vannak kedvezmények is, pl ha megosztasz posztot, már 10% le is jön. Vannak a designer márkák közt is teljesen normális árkategóriájú dolgok, pl ékszerek, táskák, ami nekem nagyon tetszett a variálható táska a vengrutól

 • Reply hajni 2017-07-18 at 15:43

  Az Elle Fanning-os kisfilm nagyon tetszik : )

 • Leave a Reply