MOVIES

6 KARÁCSONYI FILM, AMIT LÁTNOD KELL AZ ÜNNEPEK ALATT

2016-12-24
tumblr_oi3mepza591vbyg2go1_1280

 

Tudom, hogy ma este minden háztartásban a Reszkessetek betörők lesz műsoron – de arra az esetre, ha már lefuttattátok volna a kétrészes maratont, és még mindig szeretnétek egy kis karácsonyfa alatt kuckózós, forróscsokis filmezést, akkor ez a bejegyzés most pont Nektek szól! :) Bár valószínűleg már Ti is láttátok ezeket a klasszikusokat, azért hátha jól jön egy kis emlékeztető – ezek az én legkedvencebb, szuper-romantikus karácsonyi filmjeim, amelyeket minden évben megnézek. És melyiket szeretitek Ti a legjobban?

6. FEHÉR KARÁCSONY

tumblr_ogwyrtkcrc1uh70wdo1_400

Talán az egyik leggiccsesebb karácsonyi film ever, épp ezért kötelező! :) Az 1954-es alkotás bárgyú kis történetet mesél el, de kit érdekel ez, amikor Bing Crosby, Danny Kaye és két bájos színésznő, Vera Ellen és Rosemary Clooney színpompás díszletek között énekli a White Christmas című dalt? Mézeskalács díszítés közben tökéletes!

5. SZERELEM A VÉGZETEN

tumblr_oi3mepza591vbyg2go8_1280

Két idegen ugyanazért a pár kesztyűért nyúl egy áruházban karácsony előtt, majd együtt töltenek egy estét az ünnepi fényekkel kicicomázott New Yorkban. Bár már az első pillanattól látszik, hogy hőseink egymásnak lettek teremtve, a következő találkozást mégis a sorsra bízzák… Tipikus történet a jól megszokott csavarokkal és szükségtelen bonyodalmakkal (azt hiszem ez a jellemzés a felsorolt filmek többségére maradéktalanul igaz), mégis szeretem, mert szuper hangulata van (hála New Yorknak és az aláfestő zenéknek), okos és humoros kis párbeszédeket írtak hozzá – és biztosan elgondolkodtat az élet olyan fontos és romantikus kérdései felől, mint a ‘lelki társ’ vagy a ‘végzet’.

4. EGY FIÚRÓL

mv5bmtk1nte5mtkyml5bml5banbnxkftztywmtkyodq3-_v1_

Ez a szomorkásan vicces vígjáték igazából nem egy, hanem két fiúról szól – Hugh Grant a szokásos, arrogáns agglegényt hozza, akinek felforgatja az addigi kényelmes (de igazából borzasztóan magányos) életét egy különc kissrác. Bár nem kimondottan karácsonyi film, az ünnep több ponton is bekapcsolódik a történetbe, egyrészt Hugh Grant figurája egy idegesítő rénszarvasos-mikulásos dal jogdíjaiból él, másrészt több meghatározó jelenet is karácsonyi díszletben játszódik.

3. ALUDJ CSAK, ÉN ÁLMODOM

tumblr_o6ixf6ish51qf3bujo4_400

A 90-es évek romantikus filmjei a kedvenceim (biztosan írok majd ezekről is listát!), mert a mostani romkomokhoz képest mintha ezek még ártatlan bájjal átitatott, egészen eredeti történetek lettek volna. Az egyik ilyen klasszikus pont ezt a film, amelyben a kócos, és kissé ormótlanul öltözködő, magányos Sandra Bullock megmenti az életét egy metró elé taszított fickónak, akibe első látásra beleszeret. Sok félreértés, bonyodalom, (természetesen) New York, kedves mosolyú Bill Pullmann, és megható happyending… Szupercuki, ha már régen láttad, ideje újra megnézni!

2. HOLIDAY

Milyen karácsonyi filmes lista lenne ez a Holiday nélkül? A reménytelenül szerelmes Kate Winslet és a ridegszívű Cameron Diaz minden alkalommal megríkat, Jack Blacket üdítő olyan szerepben látni, ahol egy teljesen normális karaktert alakít, Jude Law-t pedig, amint egy kegyetlen szívtipró helyett egy érzelmeset. De a film mellett szól még az édes sátoros jelenet, a tündéri kislányok és Hans Zimmer zenéje is!

  1. KISASSZONYOK

tumblr_nzo3fyhuau1tbldy4o1_1280

A Kisasszonyok valószínűleg a világ egyik legkedvesebb története – Louisa May Alcott regényét már számtalanszor olvastam, és a belőle készült filmet is milliószor láttam, de megunhatatlan! Mindig ugyanúgy elérzékenyülök minden jelenetén, mint amikor először láttam, és könnyek szöknek a szemembe már csak akkor is, ha meghallom a gyönyörű zenéjét (kicsit kínos bevallani, de tényleg így van). Ha még nem láttad, akkor MOST dobj el mindent, és kezdd el nézni a 4 nővérről szóló, 1994-ben készült filmet, főképp karácsonykor! Felsorolhatnék számtalan indokot – például Winona Ryder, ahogy a féktelen Jo szerepében lubickol, a kicsi Kirsten Dunst, a halvány Claire Danes, a gyönyörű kosztümök, a tanulságos, és finoman humoros történet, a csodálatos képek… – de azt hiszem elég csak annyit mondanom, hogy a nagyon-nagyon-nagyon fiatal Batman alias Christian Bale is szerepel benne! 😀

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply