INSPIRATION MOVIES

HOGYAN KELL EGYMILLIÓT LOPNI?

2016-05-04
q

tumblr_nqo90ugayk1r5yygpo1_500

 

Sajnálom, de ezúttal sem a gyors meggazdagodáshoz kaphattok ötleteket tőlem, hanem egy tippet arra, hogy melyik filmet nézzétek meg legközelebb, ha a péntek esti pokrócba-csavart mozizás alkalmával nem tudjátok eldönteni, mihez ropogtassátok a pattogatott kukoricát. Biztosan sokan láttátok már ezt a vígjátékot, azonban abban még biztosabb vagyok, hogy sokatok még csak nem is hallott erről a szuperségről, pedig mindünk kedvence, a bájos Audrey Hepburn alakítja a főhősnőt.

Tudom, hogy nagy közhely, de számomra tényleg ő az egyik legnagyobb stílusikon, éppen ezért még pár éve elhatároztam, hogy a nagy klasszikusokon kívül (Álom luxuskivitelben, Római vakáció) megnézem a kevésbé ismert filmjeit is, méghozzá amennyit csak tudok. Azt hiszem nem fog meglepetésként érni Titeket, ha elárulom, hogy teljesen oda vagyok a régi filmekért (a legtöbb estémet tavaly fekete-fehér filmekkel töltöttem) oda vagyok a hangulatukért, a még egészen eredeti történetekért, és természetesen a ruhákért… Szóval szeretném majd Nektek megmutatni a kedvenceimet, amelyek folyton inspirációt nyújtanak az öltözködésemhez, és ezért talán a számotokra is érdekesek lehetnek, vagy pedig csak szimplán jó kikapcsolódást jelentenek. Esetleg egyszerre mindkettőt, ami egészen jó kombináció!

Vegyük például a ‘Hogyan lopjunk egymilliót’ című remeket 1966-ból, amelyben az Audrey által megformált Nicole szövetkezik egy tolvajjal (a nagyon fiatal és nagyon szürke szemű Peter O’Toole-lal), hogy elraboljanak egy kis Cellini szobrot egy párizsi galériából… A történetről nem is mondok többet, vicces, romantikus és persze ami a legjobb benne, az egyértelműen Audrey ruhatára, egyenesen Givenchy stúdiójából. A tökéletes 60-as évekbeli tubusruhák közül mindet nagyon szeretném, de a leginkább arra pink kabátkára áhítozom. És Ti? Láttátok már ezt a filmet?

A bejegyzés alján megtaláljátok a film trailerét is, ahol jobban látszanak a ruhák!

* * *

How to steal a million? Sorry guys, but it isn’t the kind of post where I share this secret, but I would rather tell you a great idea if you run out of movies on a Friday night. I’m sure some of you had already seen this film, but I’m more certain that most of you haven’t even heard of it although the movie starts our favourite Audrey Hepburn.

I know it’s such a cliché but for me she is one of the ultimate style icons, so a few years ago I decided to watch as many of her movies as I can. I just love these vintage and retro films, because of their mood, wonderful costumes and the quite original story lines. That is why I would love to share with you some of my favourites!

For example have you seen this one from 1966, starring Audrey who plays Nicole, a girl who wants to steal a Cellini sculpture that worth a million dollars? It’s funny, romantic, and of course the Givenchy costumes are wonderful! I’m enchanted by these perfect tube dresses, and I crave for that little pink coat. And you? Have you seen this movie?

 

0

tumblr_mq3p9aTEHE1stvn7eo1_500

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply